
Jak glazovat keramiku
Glazování je proces, při kterém se na povrch keramického výrobku nanese vrstva speciálního materiálu, zvaného glazura, která mu dodá lesk a ochranu. Glazování se obvykle provádí po výpalu v peci, a...
Glazování je proces, při kterém se na povrch keramického výrobku nanese vrstva speciálního materiálu, zvaného glazura, která mu dodá lesk a ochranu. Glazování se obvykle provádí po výpalu v peci, a...
Jak se nazývá člověk zabývající se výrobou keramiky? Člověk zabývající se výrobou keramiky se nazývá hrnčíř. Jeho činnost zahrnuje výrobu a zpracování hlíny a výrobu keramických výrobků pomocí různýc...
Abyste mohli připravit sushi rýži v rýžovaru, budete potřebovat následující ingredience: 400 g japonské rýže 4 polévkové lžíce rýžového octa 4 polévkové lžíce cukru 1 polévkovou lžíci soli ...
Japonská konvička na čaj je nástroj, bez kterého si (nejen) Japonci nedokáží představit den. Její unikátní design je estetický a může přidat do vaší kuchyně nebo obývacího pokoje nádherný prvek j...
Japonské Vánoce jsou odlišné od těch, které jsou známé v Evropě a Severní Americe. V Japonsku nejsou Vánoce považovány za státní svátek, ale spíše za romantickou příležitost pro páry, kteří si navzáje...
Japonská čajová keramika je tématem sama o sobě. Nejdříve si popíšeme jakou má japonská čajová keramika tradici, použití při obřadech a nakonec – to nejdůležitější – jak si užit tyto ručně vyráběné ko...
Začněte tím, že první jídelní hůlku položíte podél vnitřní hrany prsteníku a palce na dominantní ruce. Druhou položte mezi ukazováček, prostředníček a palec tak, jak držíte tužku. To vám umožní volně ...
Všichni známe sójovou omáčku z malých plastových pytlíčků, které se dodávají s jídlem a z lahví, které jsou vždy na stolech v asijských restauracích. To je jen špička ledovce sójových omáček. Stejně...
Co je Ramen? Ramen je fantastický, japonský a prostě oishii (velmi dobře chutnající), ale co je to za pokrm a proč je tak populární po celém světě? Jednoduše řečeno, ramen je japonská nudlová polévk...