Tento měsíc doprava zdarma.

Japonská konvička na čaj

Japonská konvička na čaj je nástroj, bez kterého si (nejen) Japonci nedokáží představit den. Její unikátní design je estetický a může přidat do vaší kuchyně nebo obývacího pokoje nádherný prvek japonské kultury. Navíc bývají konvičky vyrobené z kvalitních materiálů (většinou keramiky), takže jsou velmi odolné. Díky tomu můžete užívat konvičku na čaj po mnoho let bez obav z jejího poškození.

Vyberte si perfektní čajový set pro Váš domov

japonska_cajova_keramika_tozame_1 japonska_cajova_keramika_tozame_4 japonska_cajova_keramika_tozame_3
japonska_cajova_keramika_tozame_2 japonska_cajova_keramika_tozame_5

Její unikátní tvar a velikost umožňují přesné dávkování teplé vody a zajišťují dokonalé prohřátí čajových lístků, což zaručuje maximální aroma a chuť vašeho čaje.

Historie japonských konviček na čaj sahá až do 13. století, kdy se začaly používat při rituálech a obřadech, jako například při ceremoniích čajových mistrů nebo při návštěvách gejš u samurajů. Dnes se stále používají při slavnostních příležitostech a mohou být skvělým doplňkem pro každého, kdo se zajímá o japonskou kulturu a umění.

Koupí japonské konvičky na čaj také podpoříte umělce, kteří je vyrábějí, a budete mít kvalitní přístroj na přípravu čaje, který vám poslouží po mnoho let.

japonska_konvicka_na_caj

Jak se starat o japonskou čajovou konvičku, aby vydržela co nejdéle?

Japonská čajová konvička je krásný a tradiční předmět, který se může stát ozdobou vaší kuchyně. Aby vydržela co nejdéle, je důležité ji správně pečovat. Zde jsou některé tipy, jak o ni pečovat:

  1. Před prvním použitím je důležité konvičku důkladně očistit a umyt mýdlovou vodou. Toto je důležité, protože při výrobě může na povrchu zůstat jemný prach nebo jiné nečistoty.
  2. Před použitím byste měli také konvičku důkladně osušit. Pokud se konvička nechá vlhká, může se na jejím povrchu začít tvořit plíseň, což by mohlo způsobit její poškození.
  3. Při přípravě čaje byste měli používat pouze studenou nebo teplou vodu, nikdy vroucí vodu. Příliš horká voda by mohla poškodit povrch konvičky nebo dokonce způsobit její trhliny.
  4. Po použití byste měli konvičku důkladně očistit a opět důkladně osušit. Konvičku nikdy nenechávejte ve vodě nebo vlhkém prostředí.
  5. Abyste zabránili vzniku plísní nebo zápachu, můžete dovnitř konvičky několikrát za rok vložit trochu čajového listí