Tento měsíc doprava zdarma.

Japonské Vánoce

Japonské Vánoce jsou odlišné od těch, které jsou známé v Evropě a Severní Americe. V Japonsku nejsou Vánoce považovány za státní svátek, ale spíše za romantickou příležitost pro páry, kteří si navzájem dávají dárky.

Chcete obdarovat milovníka Japonska? Vyberte si z dárkových setů:

japonske_vanoce_darek_tozame

V Japonsku neexistuje tradice stromečku nebo rozsvěcování svíček. Místo toho se lidé spíše soustředí na dárky a připravují večeře pro svoje blízké. Dárky, které se obvykle dávají, jsou často kosmetické přípravky nebo parfémy pro ženy a šperky pro muže. Pro děti se obvykle dávají hračky nebo sladkosti.

Japonsko je známé pro svou krásnou a precizní keramiku, takže dávání ručně dělané keramiky může být skvělým způsobem, jak ukázat úctu a obdiv k japonskému umění. Navíc, protože je každý kus keramiky ručně vyráběný, může to být unikátní a osobní dárek, který bude vašemu blízkému dělat radost.

Dávání ručně dělané keramiky může být skvělým dárkem pro někoho, kdo má rád umění nebo ruční práci. Ať už je to váza, miska nebo kousek dekorativní keramiky, takový dárek bude určitě oceněn a bude sloužit jako připomínka na krásné chvíle strávené s blízkými.

tozame_japonske_vanoce_darky_opt

Japonské Vánoce se slaví 25. prosince. I když to není státní svátek, mnoho lidí si v tento den užívá volna a tráví čas s rodinou nebo přáteli. V Japonsku se Vánoce obvykle slaví velmi poklidně. Je to čas, kdy se lidé soustředí na dárky a na to, aby si užívali přítomnosti svých blízkých. Ať už se rozhodnete dát japonskému blízkému kosmetický přípravek nebo čokoládu, je důležité, abyste mu jej předali oběma rukama.

Podívejte se do jednotlivých kategorií dechberoucí japonské keramiky od Made in Japan: