Yaxell KETU 3 Kiritsuke nůž 200 mm
Pro přípravu zeleniny, krájení plátků masa a ryb, porcování masa, aj.
Délka čepele: 200 mm
Charakteristika:
KETU 3 Kiritsuke nůž s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, stejně dobře slouží při přípravě zeleniny, tak při krájení plátků masa a ryb. Kiritsuke je univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Kiritsuke znamená „rozřezaný“ - proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi (ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne).
Popis:
Čepel nožů KETU 3 má mimořádně ostrý řezný úhel. Je vyrobena z japonské SG2 mikrokarbidové práškové nerez oceli. Prášková ocel obsahující hodně uhlíku je odolná proti korozi a má nebývalou tvrdost HRC 63.
Rukojeť je elegantní z černého bukového dřeva se samurajským erbem. Na koncovce nože je na rozdíl od tradičního vyraženého loga krásně zpracované vypouklé logo Yaxell v kanji s impozantně vyrytou značkou KETU. Je vyhotoveno z nerez oceli a zaručuje vynikající stabilitu. Symetrický tvar rukojeti umožňuje pohodlné a přesné řezání pro praváky i pro leváky.
Použití a péče:
- Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu.
- Nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
- Nepoužívejte nůž ani ke krájení mražených potravin.
- Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem.
- Nože nemyjte v myčce na nádobí.
- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
Balení:
Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí.
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | 20 let |
Materiál: | Damascénská ocel, 3 vrstvy |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.